Cu caiacele pe Tarnița. O tură cu final memorabil

Plimbarea cu caiacul e o activitate relaxantă, care îți oferă perspective de neuitat asupra lacurilor și râurilor. Vâslind, vezi locuri la care poți ajunge doar pe apă, iar asta într-un ritm bun pentru admirat și cu un efort relativ mic. E un sport plăcut, cu imagini și momente unice, dar accesibil tuturor, fiindcă nu necesită cine știe ce condiție fizică.

La începutul lunii mai, când temperaturile începeau să crească semnificativ, mi s-a făcut dor să vâslesc. Îmi doream să mă plimb cu caiacul, dimineața pe răcoare, pe lacurile de lângă Cluj.

Deși avem caiacul nostru gonflabil, eram nerăbdător să văd cum se comportă pe apă noile caiace rigide, cumpărate de Alex ca să organizeze Excursii din Caiac. Voiam să le încerc cât mai curând. Despre Alex am scris și pe pagina cu recomandări și idei.

În acea perioadă, trecuseră deja luni bune de când nu ne-am întâlnit fizic cu colegii. Pe cei mai noi nu-i văzusem niciodată în persoană. Pe lângă pandemie, eram și plecat din țară de ceva timp, așa că ne vedeam doar online.

Un lucru fain la excursiile cu caiacul organizate de Alex e că poți merge împreună cu mai mulți prieteni. Cum în echipa noastră sunt câțiva oameni pasionați de aventură și activități în natură, s-a ivit idea de a ne vedea la o ieșire cu caiacele. Am găsit un weekend în care să fim toți doritorii în Cluj, am vorbit cu Alex, să fie și el disponibil, și am stabilit că mergem pentru început pe lacul Tarnița.

Cititi continuarea articolului scris de Emilian Mateut pe mountainsetal.com/ro/cu-caiacele-pe-tarnita/ .