Intrebări generale despre închirierea caiacelor și excursiile ghidate

Baza noastră sportivă este situată în judetul Cluj, în Stațiunea Fântanele. Pentru a afla locația exactă te rugăm verifică secțiunea de Contact 

Dispunem de câteva locuri de parcare situate la cațiva metri distanță de baza sportivă.

Baza sportivă este de obicei deschisă pe tot parcursul anului dar programul depinde în funcție de temperatura apei(lac inghetat și alti factori externi. Te rugăm verifică programul nostru detaliat aici

Închiriem caiace și plăci SUP de la o ora la mai multe ore. De asemenea, închiriem caiace single sau tandem. Pentru informații detaliate te rugăm verifică lista cu toate prețurile (link aici).

Recomandăm programarea prealabilă făcută pe site-ul nostru excursiidincaiac.ro. Poți de asemenea să vii direct la baza sportivă dar trebuie să ai în vedere faptul ca e posibil să nu avem disponibil exact ceea ce dorești (exp. un anumit tip de caiac sau număr de caiace) așa că recomandăm programarea online facută pe site-ul nostru. În ceea ce privește excursiile ghidate, din motive de siguranță avem un numar limitat de persoane care pot participa în fiecare excursie. Pentru a participa alături de noi într-una din excursii trebuie făcută o rezervare dinainte, pentru a fi sigur că găsești loc și pentru a ne fi și nouă mai ușor să ne organizăm.

Rezervările făcute pe site se plătesc direct de pe site folosind un card de credit sau debit, printr-un procesator de plăți online. Încurajăm acest tip de plată. De asemenea se poate plăti cu cardul direct la recepție. Percepem plata integrală.

Te rugăm să citești cu atenție termenii și condițiile precum și politica de anulare.

Sună-ne la 0726 432 863 de îndata ce ști că vei întarzia și vom încerca să amânăm rezervarea. Totuși, în zilele aglomerate s-ar putea sa fie altă rezervare imediat dupa a ta și asta înseamnă că vei avea mai puțin timp la dispoziție. În ceea ce privește excursiile ghidate, te rugăm să ajungi cu cel putin 5 minute înainte. Excursiile sunt programate și pentru o organizare eficientă ele au loc conform programului. Sună-ne la 0726 432 863 pentru a ne explica situația și vom încerca să găsim o soluție în funcție de circumstanțe.

Din caiac este distractiv pe orice vreme. Vei fi surprins cât de plăcut este să faci o plimbare cu caiacul pe ploaie sau ninsoare. Natura este fascinantă iar ploaia sau ninsoarea pe lac fac experiența și mai specială. Totuși, în caz de vreme extrema, (furtună sau vânt foarte puternic) s-ar putea sa fim nevoiți să amânăm sau să anulăm rezervările din motive de siguranță.

Trebuie să prezinți un buletin sau pașaport valid atunci când semnezi contractul de închiriere la recepție respectiv declarația de asumare a responsabilității.

 

Pentru sezonul estival asigură-te că porți îmbrăcămintea potrivită (ești echipat corespunzător) pentru activități în aer liber (de preferat materiale care se usucă repede, fără bumbac sau jeans). O geacă de ploaie, o sticlă cu apă, ochelari de soare și protecție solară e indicat să le ai la tine pentru orice eventualitate. Poată papuci de apă, șlapi sau sandale.

 

Pentru sezonul de iarnă recomandăm îmbrăcăminte sport ușoară (similară cu hainele de sub echipamentul de schi): pulovăr cald (exp. fleece), pantaloni sport, căciulă și sosete groase. Ochelari de soare și protecție solară. Mănuși pentru pauză.

Îți recomandăm să îți lași toate lucrurile de valoare în mașină. Dacă ajungi la baza spotivă cu bicicleta punem la dispoziție o zonă unde să îți lasi hainele/papucii dar nu ne asumăm responsabilitatea pentru ele. De asemenea îți oferim un mic sac impermeabil în caz că dorești să iti iei lucrurile de valoare cu tine (telefon, chei, documente).

Costumul este foarte ușor, cu glugă, conceput special pentru sporturile cu vâsla/padelă. Costumul este echipat cu fermoar la spate pentru a asigura confortul în caiac.

Da. Caiacele sunt precum tipurile de personalități ale oamenilor: multe și diverse. Pentru unii, caiacul semnifică liniște, pace și regăsire. Pentru alții, aventură și emoție în afara cotidianului. Caiacul de tură este mai lung, mai rapid și este conceput pentru deplasări în linie dreaptă. Caiacul de tură funcționează în larg, unde important este acoperirea eficientă a distanțelor mari.

Caiacul de tură este o ambarcațiune foarte eficientă. În medie, un caiacist poate păstra o viteză de 6 km/h. Un caiac puternic poate menține o viteză de croazieră de 8 km/h, în funcție de designul caiacului. Alți factori care influențează rapiditatea unui caiac de tură sunt: forța și rezistența caiacistului și condițiile meteorologice.

Atât caiacul de râu, cât și cel de tură sunt potrivite pentru condiții de apă dificile. Multe modele au stabilitate primară scăzută, dar pe măsură ce câștigi viteză, stabilitatea secundară crește surprinzător. Asta înseamnă că o barcă care se înclină ușor (stabilitate primară scăzută) atinge un punct în care rezistența sa la răsturnare este mare (stabilitate secundară ridicată). Capacitatea de a înclina carena (partea care se află sub linia de plutire) își asumă o importanță considerabilă când sunt valuri. Dacă știm să ne gestionăm înclinarea corpului, o ne simțim ca și când am sta pe o piatră solidă.

Fusta (spraydeck-ul) este folosită pentru a împiedica pătrunderea apei în interior. Fusta poate fi îndepărtată cu ușurință trăgând mânerul cusut pe ea. Odată ce acest lucru este făcut, posibilitatea blocării în caiac scade considerabil. Caiaciștii experimentați au problema opusă: găsirea fustelor de apă care nu se desprind, de exemplu, în timpul unui eskimo roll (tehnica de a pune pe linia de plutire un caiac răsturnat în apă prin mișcările corpului și a vâslei). 

Depinde de modelul caiacul. În general, toate caiacele de tură au suficient spațiu pentru a vă permite echipamentul de camping, alimente și băuturi. Putem spune cu siguranță că mai multe lucruri intră în compartimentele unui caiac decât în rucsacul unui excursionist. Este cu siguranță o idee bună îți depozitezi bagajele în pungi etanșe mici sau mijlocii decât să folosești un singur sac mare.

Dacă dorești să vâslești în siguranță, dar să dobândești și o tehnică eficientă în acest sens, atunci răspunsul este da. La Excursii din Caiac o să ai parte de un instructaj scurt la începutul turei. A fi în siguranță pe apă îți va permite să te distrezi mai mult și să povestești și altora experiența ta. 

Excursiile din caiac în sezonul rece sunt potrivite și pentru începători . Nu este necesară experiența anterioară. Fiecare tur începe cu un instructaj la fața locului și este însoțit de personal calificat în sporturi nautice care oferă sprijin pe tot parcursul zilei.Din motive de siguranță recomandăm întotdeauna să mai fie cel puțin o persoană cu tine sau să te alături excursiilor noastre ghidate. Atunci cand mergi cu caiacul singur e important să ști tehnica de a reintra în caiac. Dacă nu o stăpânești atunci e mai sigur să mergi acompaniat.

Nu, absolut deloc. Costumele noastre impermeabile nu numai că te vor menține uscat, ci și cald, de asemenea sunt incluse și mănuși din neopren pentru a vă menține mâinile calde cât și fustă (spraydeck) care împiedică pătrunderea apei în caiac și menține o temperatura de confort.

Costumele de neopren nu te mențin uscat, dar te țin de cald odată ce te uzi. Costumele impermeabile te mențin uscat, nu intra apa prin ele. Le folosim doar iarna sau la temperaturi foarte scăzute.

Vă rugăm să ne scrieți un e-mail pe excursiidincaiac@gmail.com, explicând starea dumneavoastră medicală, și ce excursie și data pe care doriți să faceți rezervare.